آذربایجان‌غربی آماده همکاری با عمان در حوزه های مختلف است

 استاندار آذربایجان غربی گفت: رویکرد دولت سیزدهم، توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه بوده و در این مدت روابط ایران و عمان رو به گسترش بوده که ما نیز آماده همکاری بیشتر با این کشور هستیم.

به گزارش عمان چنس، محمدصادق معتمدیان روز سه‌شنبه در دیدار با رییس اتاق بازرگانی استان شرقیه شمالی عمان و هیات همراه با اشاره به روابط تاریخی و اشتراکات دینی و فرهنگی ایران و عمان افزود: با توجه به رویکرد صلح جویانه، این کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش مهمی در توسعه دیپلماسی منطقه ای ایران داشته است.

وی با اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم برای گسترش روابط با عمان بیان کرد: در کنار توسعه روابط سیاسی، روابط اقتصادی 2 کشور در 2 سال گذشته افزایش یافته و ایران می تواند یکی از شرکای جدی برای تبادل اقتصادی با عمان باشد.

وی به قرارگیری آذربایجان‌غربی در مسیر کریدورهای بین المللی اشاره کرد و ادامه داد: بزرگترین منطقه آزاد اقتصادی ایران در آذربایجان غربی مستقر بوده و این استان می‌تواند نقش مهمی در اتصال کشورهای اوراسیا به خلیج فارس ایفا کند.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه از طریق خطوط ریلی و جاده ای، می توان بندر امام خمینی (ره) را به آذربایجان غربی و سپس بندر مرسین ترکیه متصل کرد، یادآور شد: سه فرودگاه بین المللی در این استان مستقر بوده و زمینه برای راه اندازی یک کریدور بین المللی و توسعه روابط اقتصادی با عمان فراهم است.

وی با تاکید بر اینکه آذربایجان غربی یکی از قطب‌های کشاورزی ایران بوده و سالانه ۶.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند، افزود: آذربایجان‌غربی در کنار تولید انبوه محصولاتی چون سیب، عسل و بسیاری محصولات دیگر در حوزه شیلات و محصولات گوشتی کشور نیز نقش مهمی داشته و اکنون بزرگترین باغ گردوی خاورمیانه در این استان احداث شده است.

معتمدیان، آذربایجان غربی را یکی از قطب‌های صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی کشور معرفی کرد و ادامه داد: صنایع تبدیلی این استان با ظرفیت تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال فعالیت کرده و با سرمایه گذاری های جدید، ۲ میلیون تن به این ظرفیت اضافه خواهد شد.

وی با اعلام آمادگی برای همکاری و صادرات محصولات کشاورزی استان به عمان، افزود: ساخت ماشین آلات صنعتی و کشاورزی، تولید تریلر و کانتینر، پنج کارخانه سیمان، واحدهای بزرگ نساجی از ظرفیت‌های دیگر آذربایجان غربی جهت همکاری با عمان است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت های کم نظیر گردشگری آذربایجان غربی، اضافه کرد: مراکز طبیعی و تاریخی دیدنی آذربایجان غربی در کنار ظرفیت گردشگری سلامت با توجه به زیرساخت های بیمارستانی و درمانی، زمینه را برای همکاری و سرمایه گذاری در این حوزه فراهم کرده است.

استاندار آذربایجان غربی این استان را از قطب های معدنی ایران نیز عنوان کرد و افزود: ۵۱ نوع ماده معدنی در آذربایجان غربی شناسایی شده و بزرگترین معادن طلای منطقه در این استان مستقر است.

معتمدیان با ابراز علاقمندی برای گسترش روابط همه جانبه با استان های عمان، تصریح کرد: همکاری های آذربایجان غربی با عمان، می تواند در حوزه های دانشگاهی و شرکت های دانش بنیان افزایش یافته و از تفاهمات اتاق های بازرگانی 2 استان حمایت خواهیم کرد.

رییس اتاق بازرگانی استان شرقیه شمالی عمان نیز در این دیدار با بیان اینکه روابطمان با ایران در طول تاریخ برادرانه بوده، گفت: در راستای افزایش حجم تبادلات اقتصادی و فرهنگی با آذربایجان غربی، راه اندازی پرواز مستقیم بین مسقط و ارومیه را پیگیری می کنیم.

وی همچنین با تاکید بر گسترش همکاری های اقتصادی با آذربایجان غربی و اتاق بازرگانی ارومیه، افزود: یک تیم رسانه ای از عمان برای معرفی ظرفیت های گردشگری و اقتصادی به آذربایجان غربی سفر خواهند کرد و آماده همکاری برای معرفی این استان به مردم عمان و کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم.

اعضای هیات تجاری استان شرقیه شمالی کشور عمان با محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی در مباحث اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز گفت و گو کردند.

این هیات تجاری جهت بررسی ظرفیت های سرمایه گذاری، تجاری و اقتصادی و بررسی زمینه های همکاری های اقتصادی به آذربایجان‌غربی سفر کرده است.

جلسه b2b رییس اتاق بازرگانی استان شرقیه شمالی عمان با شرکت های دانش بنیان

در ادامه سفر هیات عمانی به آذربایجان غربی جلسه b2b رییس اتاق بازرگانی استان شرقیه شمالی عمان و هیات تجاری همراه با شرکت های دانش بنیان مستقر در برج فناوری شهرک های صنعتی استان آذربایجان غربی برگزار شد

این هیات تجاری به دعوت اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی است جهت بررسی ظرفیت های سرمایه گذاری، تجاری و اقتصادی و بررسی زمینه های همکاری های اقتصادی به آذربایجان‌غربی سفر کرده است.

منبع:ایرنا

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *